Хирургът проф. Атанас Йонков оглави УМБАЛ "Александровска"

OFFNews 19 октомври 2022 в 18:02 2851 0

Проф. Атанас Йонков

Снимка УМБАЛ "Александровска"

Проф. Атанас Йонков

Проф. Атанас Йонков е новият шеф на УМБАЛ „Алексадровска“, съобщиха от здравното заведение, след обявяването на решението на принципала – Министерството на здравеопазването.

Проф. Йонков е лекар в Първа хирургия на УМБАЛ "Александровска" и ръководител на катедра „Обща и оперативна хирургия“ към Медицинския университет в София. Има две придобити специалности - по обща хирургия (1997) и по онкология (2000).

Специализирал е съвременна противотуморна терапия в Австрия; чернодробни трансплантации и консервационни техники за органно съхранение във Франция; лапароскопска хирургия в Гърция, Нидерландия и Израел. Участвал е в 88 чернодробни трансплантации и експлантации от кадаверичен донор.

Новият ръководител на „Александровска“ членува в редица съсловни и професионални организации - Българско хирургическо дружество, Български лекарски съюз, Българската асоциация на хирурзи, гастроентеролози и онколози. Член е и на Етичната комисия на Съюза на хирурзите в България.

От УМБАЛ „Александровска“ допълват още, че проф. Йонков има богата учебна и изследователска дейност. Автор и съавтор е на над 60 специализирани научни публикации, както и на над 15 доклада, изнесени на международни научни конгреси в България и чужбина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!