Грипът взе още една жертва

OFFNews 23 януари 2019 в 12:10 6435 0

Мъж на 62 години е починал в Пазарджишката многопрофилна болница заради усложнение от остро респираторно заболяване. 

Смята се, че това е шестият случай на жертви на грипа от началото на епидемията. 

Сред жертвите е 5-годишно дете, което почина в болницата в Благоевград, а направената аутопсия е доказала, че смъртта му е заради усложнения вследствие на грип. 

Детето беше прието в болницата с двустранна вирусна бронхопневмония, която се е развила много бързо, и въпреки усилията на лекарите то почина. 

Двама мъже - на 42 и 60 години, починаха в болницата в Пазарджик. Според лекарите и при двамата смъртта е настъпила след усложнения вследствие на грип. Очаква се това да бъде потвърдено при аутопсиите им.

И двамата са постъпили в болницата с дихателна недостатъчност, а по-възрастният мъж е бил с белодробни усложнения.

В много тежко състояние е бил и 27-годишен мъж с двустранна бронхопневмония, но лекарите успели да го спасят. 

39-годишен мъж от Поморие почина и в болницата в Бургас. Все още няма обаче официално потвърждение от здравните власти дали той е починал заради усложнения от грип. Назначена е аутопсия. 

В половината области в страната е обявена грипна епидемия. Затворени са и повече от 1/4 от училищата и детските градини.

Специалистите съветват при първи симптоми на грип - висока температура, мускулни болки, гадене, да се приемат противовирусни препарати, а не антибиотици, както и да не се отлага посещението при личния лекар, за да не се стигне до усложнения. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови