Френското правителство ще глобява за ходене на работа

OFFNews 30 декември 2021 в 13:34 3549 0

Снимка Pixabay

Снимката е илюстративна

Френското правителство възнамерява да санкционира компаниите, които не спазват наредбата да се работи дистанционно най-малко три дни седмично като част от мерките за борба с разпространението на COVID-19, предоха Франс прес и БТА.

Париж предвижда глоби по 1000 евро на служител и общо до 50 000 евро за компаниите, които не спазват правилата за дистанционната работа и се възползват от бавните процедури за прилагане на наказания, посочи пред телевизия Ел Се И (LCI) министърката на труда Елизабет Борн.

Източници от кабинета й заявиха, че до края на седмицата ще бъде внесен проектозакон, според който за санитарен паспорт ще важат само поставена ваксина и преболедуване от коронавируса. Текстът ще бъде обсъден идния понеделник в Националното събрание.

По данни на френското министерство на здравеопазването, публикувани вчера, през последните 24 часа на територията на страната са регистрирани около 208 000 нови случая на коронавирус.

В понеделник премиерът Жан Кастекс обяви серия мерки като част от усилията за овладяване на епидемията, включително задължението от идната седмица да се премине на дистанционна работа три или четири дни седмично, когато това е възможно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови