Франция спира да плаща за лечение с хомеопатия

OFFNews 10 юли 2019 в 14:00 3816 2

Снимка Pixabay

От 2021 година във Франция вече няма да се заплаща лечението с хомеопатия. Това се предвижда в промените, въведени от здравните власти в страната, съобщава Ройтерс.

По думите на министъра на здравеопазването Агнес Бизан системата за здравно осигуряване вече няма да възстановява пари, похарчени за хомеопатично лечение на гражданите.

Мерките са следствие от публикувания обстоен анализ на Службата за контрол на системата на здравеопазването, която установи, че алтернативното лечение не дава добри резултати. Според проучванията на контрольорите широк спектър от заболявания не се повлияват от хомеопатичното лечение.

Новата политика влиза в сила от началото на 2021 година, като вече започва поетапното ѝ изпълнение.

Първа стъпка към рестрикциите е намаляването на сумата, която подлежи на реимбурсиране. Вече ще се възстановяват 15% от сумата, а не 30, както беше досега. Мярката влиза в сила от 2020 година.

"Това ще даде възможност на производителите да се реорганизират", уточнява министърът на здравеопазването Агнес Бизан, пред вестник Льо Паризиен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

10.07 2019 в 20:00

Ми, поискай да се плаща и за лечение с баене.
Аман от глупости.

13510

1

Mayya

10.07 2019 в 19:19

Интересна държава, в същото време техен Нобелов лауреат за медицина работи върху откритие да се лекува със специална вода. Което също е така наречената "нежна медицина". https://btvnovinite.bg/bulgaria/prof-ljuk-montanie-za-vaksinite-antibioticite-i-receptata-za-zdrave.html
 
X

Да помогнем на украинските деца!