Фейсбук премахна видео на Тръмп за COVID-19

OFFNews 06 август 2020 в 09:45 2594 1

Фейсбук премахна видео публикация от личната страница на президента Доналд Тръмп, която включва сегмент от интервю за „Фокс Нюз“, в което той казва, че децата са “почти имунизирани” срещу COVID-19, болестта, причинена от коронавируса, съобщава NBC News.

„Това видео включва неверни твърдения, че група хора са имунизирани срещу COVID-19, което е нарушение на нашите политики за вредната дезинформация за COVID“, заяви Анди Стоун, говорител на Фейсбук.

Туитър също отстрани видеото от своята платформа в сряда вечер, след като беше туитвано от кампанията на Тръмп, заявявайки, че видеото е „в нарушение на Правилата на Туитър за дезинформация на COVID-19“.

В интервюто, излъчено в сряда сутринта, Тръмп каза, че децата трябва да се върнат в училище, тъй като са “почти имунизирани” или “практически имунизирани” срещу болестта. Въпреки че са по-малко уязвими, те могат да предават болестта на други хора, а някои дори са починали от нея.

Фейсбук за първи път премахва публикация на Тръмп, свързана с невярна информация за COVID-19. През юни беше премахната публикация от щаба на президента, съдържаща нацистки символи за квалификация на политически затворници през Втората световна война.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови