Фалшиво ''лекарство'' намеси водещи медици в рекламата му

OFFNews 05 септември 2022 в 11:19 2776 1

фалшива реклама

Снимка Скрийншот

„Когато се появи съобщението за вълшебно лекарство, трябва да се има предвид, че има нещо гнило”, съветва проф. Иво Петров

Фалшива реклама намеси кардиолога проф. Иво Петров, пулмолога д-р Александър Симидчиев и главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в продажба на опасно вещество. Рекламираното "лекарство" се появи в спонсорирана публикация в социалната мрежа.

Несанкционираното използване на снимки на лекари в материали, рекламиращи "лечебни" препарати и вещества без одобрение от комисиите по лекарствени средства е добре отработен подход на недобросъвестни разпространители, граничещо с криминално деяние (защото засяга освен изображението и репутацията на индивида, така също и общественото здраве), коментира в профила си във Фейсбук д-р Александър Симидчиев.

Общото между тези постове освен че са на колеги лекари е и че са спонсорирани. Моля съобщавайте на администраторите на ФБ за подобни снимки, за да се запазим поне малко от заливащият ни фейк.

За протокола: НЕ рекламирам лекарства, НЕ търгувам с дезинфектанти, НЕ промотирам медицински изделия или хранителни добавки, НЕ продавам ваксини или маски, категоричен бе той.

За фалшивата реклама с опасно съдържание проф. Иво Петров е подал сигнал в полицията. Кардиологът съобщи това по Нова телевизия. Според публикацията той "препоръчва" "лекарство, с което могат да се лекуват вени в домашни условия".

„Не съм бесен, че накърняват репутацията ми, а че се прави мръсен бизнес на гърба на нуждата на хората”, заяви проф. Петров.

Той е докладвал случая на органите на полицията много отдавна – преди около 1 година и половина.

„Когато се появи съобщението за вълшебно лекарство, трябва да се има предвид, че има нещо гнило”, съветва кардиологът.

Конкретният продукт се рекламира с лицата на много уважавани български лекари, обясни още проф. Иво Петров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!