Еврокомисар: ЕС няма нужда от Спутник V

OFFNews 22 март 2021 в 17:31 2015 1

Европейският съюз няма нужда от руската ваксина „Спутник V“, обяви в интервю за френския канал TF1 еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон, който ръководи работната група на Европейската комисия за увеличаване на капацитета за производството на ваксини в Евросъюза.

Според Бретон напълно възможно е на Стария континент да бъде постигнат колективен имунитет до Деня на падането на Бастилията - 14 юли, когато е и националният празник на Франция.

"Ваксините пристигат", обяви още той. Между 300 милиона и 350 милиона ваксини ще бъдат доставени до юни в съюза, който вече разполага с 55 фабрики за производството им.

"Руснаците имат проблеми с производството и ако им потрябва помощ, ще говорим за това през втората половина на годината", допълни френският еврокомисар.

Изказването на Бретон предизвика ответна реакция от Москва. Производителите на руската ваксина го обвиниха в предубеденост.

„Уважаеми комисар Бретон, европейците искат избор на безопасни и ефективни ваксини, които вие досега се провалихте да доставите“, написаха от Руския фонд за преки инвестиции в туитър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3910

1

ivosav

22.03 2021 в 19:28

Задължително ли е да си глупав , за да бъдеш еврокомисар ? Никой не те кара насила да ползваш руска ваксина. Който искаше си я заяви , плати и получи. И тези , които го направиха не са никак малко.
 
X

Да помогнем на украинските деца!