ЕК се бори с дезинформацията срещу ваксините, съобщи Жан-Клод Юнкер

OFFNews 12 септември 2019 в 16:00 1449 0

Снимка Архив

Европейската комисия се бори с дезинформацията срещу ваксините, имаме съдействието на онлайн платформите. Това съобщи председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер на световна среща, посветена на ползите от ваксинацията.

По неговите думи усилията срещу разпространяваните онлайн съмнения за необходимостта от ваксините се вписват в общите действия на комисията за противодействие на дезинформацията.

Юнкер отбеляза, че в последните години неколкократно са се увеличили случаите на разпространение на заразни болести. Според него това се дължи на "глупаво недоверие", но и на растящите цени на ваксините.

"В някои краища на света хората нямат достъп до ваксини, а в Европа хора се отказват от ваксиниране и създават заплаха за себе си и за околните. Неприемливо е всяка година деца да умират по света заради липса на достъп до здравеопазване, да страдат от болести, които отдавна трябваше да сме изкоренили", заяви председателят на ЕК и допълни, че все още не е предотвратено разпространението на лечими заболявани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови