ЕК подкрепи Макрон за въвеждане на ваксинационни пропуски

OFFNews 07 януари 2022 в 15:13 5980 6

Снимка БТА/Xinhua

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен подкрепи днес решението на Франция за въвеждане на ваксинационни пропуски, които ще заменят познатите досега COVID сертификати за ваксинирани, преболедували и изследвани за коронавирус, предаде БТА.

Подобна стъпка е в правомощията на властите, заяви тя на съвместна пресконференция в Париж с президента на Франция Еманюел Макрон.

По нейните думи пандемията дава повод за разговор за смисъла на свободата и за отговорността, която тя носи.

Ваксинационният пропуск е вид защита от тези, които не са ваксинирани, обобщи Фон дер Лайен. Тя съобщи, че близо 70 на сто от цялото население на ЕС вече е имунизирано срещу новата болест.

Да бъдеш гражданин носи права и задължения, обясни Макрон. Свободата на неваксинираните свършва там, където започва да засяга свободата и живота на останалите, добави той. Не подкрепям призивите неваксинираните да не бъдат лекувани, допълни френският президент.

Той изрази очакване до юли по време на френското председателство на Съвета на ЕС да се отчете напредък по подготовката на законопроектите, свързани с прехода към по-чиста икономика и с охраната на външните граници, с цифровизацията и осигуряването на достойно заплащане на труда. Президентът не спомена въпроса с Балканите сред най-важните теми за председателството.

Макрон подкрепи преговорите между Москва и Вашингтон, и съобщи, че в следващите дни отново ще разговаря с руския президент Владимир Путин. По повод обстановката в Казахстан Фон дер Лайен заяви, че ЕС следи събитията с голяма тревога и е готов да помогне, с каквото може. Правата и сигурността на гражданите трябва да бъдат опазени, призова председателят на ЕК. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1580

5

Bace7

08.01 2022 в 00:14

Бройлер, с 2-3 противоковидни игли в гъза, кръстил се Boris A. Johnson "The Great" ни дава акъл...колко тр. да си тъп бе, джендърак? Че да ни пробутваш селски опорки за "пандемии"...зачисляват всеки починал при съмнителни обстоятелства в Ковид групата...катастрофа+К19?! Цялата история я за да напечатат едни 1трлн евро, и да си ги самораздатат...неграмотното управление на брюкселските зелки води криза след криза. Щатите 2009 докараха финансова криза, а тия отварят бузи. Натресоха им мигранти от войните си, тия ги канят и в България. Пандемия са 100-те млн болни от СПИН, 8 от които само в ЮАР!


1200

4

Boris A. Johnson "The Great"

07.01 2022 в 23:29

Българският конституционен съд вече реши че здравето на всички нас е по важно от какво пишат идиотите като Васе7.

-1580

2

Bace7

07.01 2022 в 18:01

Да разбираме ли, че конституционните права на гражданите могат ба бъдат отменяни и суспендирани от всеки бездарен брюкселски чиновник, неизбиран от никого, назначен с машинации от другите паразити като него?

2000

1

clinical

07.01 2022 в 15:35

"Вие тръгвате по пътя на пълното подчинение. Имате три месеца да промените развитието, после ще е късно!"
Комбинацията от алчност, власт и посредственост отвори уста. От нас засвиси дали ще преглътне доволно или ще им приседне. Мислете хора!
Помнете - сега с едно щракване намалиха сертификата на 9 месеца, а бустъра на три. Утре може сертификата да стане тримесечен, а бустъра - всеки месец... на заплата. Ваксай или плащай!
Изборът е важен! Сега му е времето!