Две родилки в пазарджишката болница се нуждаят спешно от кръвопреливане

Бившият народен представител Десислава Тодорова беше сред първите отзовали се на апела

Диана Варникова 17 юни 2022 в 14:43 1383 0

МБАЛ

Снимка Дина Варникова

МБАЛ Пазарджик

Отделението по трансфузионна хематология на областната държавна болница МБАЛ-Пазарджик изпитва остра нужда от кръводарители от рядката кръвна група В отрицателна.

Апел за кръводаряване отправя началникът на отделението д-р Ваня Стоева. Тя уточни, че кръвта е необходима за кръвопреливания на две родилки от Акушеро-гинекологичното отделение.

Всеки желаещ, който е здрав и е на възраст от 18 до 65 години, може да дари кръв, ако е от кръвна група В отрицателна.

Кръводарителите се очакват от екипа на Кръвна банка всеки делничен ден от 7.30 до 13 часа. От най-голямото здравно заведение в региона се надяват, че ще се намерят доброволни кръводарители, които да помогнат на двете жени.

По-късно стана известно, че бившият народен представител от ПП“ГЕРБ“ в 13-ти МИР в Пазарджик Десислава Тодорова е откликнала на призива на шефката на „Кръвна банка“ в областната болница в града д-р Ваня Стоева.

Десислава Тодорова, снимка: фейсбук

„Аз също съм с такава кръвна група. Незабавно се свързах с ръководството на болницата и преди час дарих кръв“, написа в личния си профил г-жа Тодорова.

Тя отправя апел към всички жители на Пазарджик, които са с В отрицателна кръвна група да се отзоват на призива на д-р Стоева.

„С това ние подкрепяме две майки и техните деца. Кауза, която заслужава нашата съпричастност. Благодаря на медицинските специалисти в МБАЛ - Пазарджик за топлото отношение към мен през днешния ден“, завършва поста си Десислава Тодорова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови