Доц. Мангъров: Господ чу молбите ми да стана началник на COVID отделението

"Трябва да се изписват пациенти по-лесно, личните лекари да преглеждат. Аз да не съм луд да се заразя, нося предпазни средства"

OFFNews 12 ноември 2020 в 10:33 4721 0

Господ чу молбите ми да стана началник на COVID отделението. Аз много отдавна искам да се занимавам директно с болни от ковид, защото това е моята професия. 

Така доц. Атанас Мангъров обясни назначаването си като шеф отделението в Инфекциозна болница преди дни по БНТ. 

Трябва да се облекчат процедурите по изписване на болни, наложени от Здравната каза, заяви той. По думите му целта е да има повече място за маневриране. "Всички неща в клиничните пътеки са хубави, но в значителна степен водят до излишно задържане на болни, които могат да бъдат изписани. Когато те не се изпишат по правилата на клиничните пътеки, касата не плаща, каквото се полага, обясни Мангъров. 

Той разкритикува личните лекари и подчерта, че "в момента голяма част от доболничната помощ е минала в телефонен режим, а няма как да се лекуват хора по телефона, абсурдно е".

Сега се получава така, че когато някой е болен и се карантинира вкъщи, ако му се случи нещо, което налага лекарски преглед, единственият начин е да се обади на телефон 112 и да влезе в болница. Това води до препълване на болниците ненужно", обясни доц. Мангъров. И подчерта, че личните лекари са обучавани да се предпазват от зарази и могат да извършват прегледи на всички пациенти при спазване на всички мерки за безопасност. 

Разбира се, че нося предпазни средства, аз да не съм луд да се заразя, но COVID-19 не е особено опасна инфекция, каза още доц. Мангъров.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!