Доц. Кунчев с награда ''Лекар на годината 2021''

OFFNews Последна промяна на 19 октомври 2021 в 11:17 646 0

Снимка Архив/БТА

Доц. Ангел Кунчев е отличен с наградата "Лекар на Годината 2021". Това съобщиха от Българския лекарски съюз (БЛС).

Главният държавен здравен инспектор, който в Деня на българския лекар празнува и своя рожден ден, ще получи най-високото отличие на лекарската гилдия в идните дни. Доц. Ангел Кунчев работи неуморно за решаването на проблемите в здравната система, а от началото на епидемията показва последователна работа, смело отстоявайки позициите си, допълниха от БЛС.

В Деня на българския лекар - 19 октомври предстои да бъдат връчени традиционните награди на БЛС за принос в медицината. Заради епидемичната обстановка, тази година няма да има официална церемония. Отличията в петте категории на "Лекар на годината 2021" ще бъдат връчени в централата на БЛС.

В категорията "Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност" са наградени проф. Димитър Младенов, проф. Тоньо Шмилев, д-р Петър Хаджимитев, д-р Стефан Станев и проф. Пенка Переновска.

За "Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники" отличията отиват при доц. Деян Анакиевски, проф. Маринчо Георгиев, д-р Димитър Кючуков, д-р Йордан Спирудонов, проф. Силви Георгиев.

Посмъртно отличие за "Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация" ще получи д-р Кирил Еленски, бивш заместник-председател на БЛС. Останалите, наградени в тази категория, са д-р Димитър Димитров, д-р Тодор Коларов, доц. Владимир Гончев и проф. д-р Ива Петкова.

Тази година отличените в категорията за млади медицински надежди "Ти си нашето бъдеще" са дванайсет млади лекари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови