До месеци стартират обучения на работещите в спешните отделения на болниците

4040 са работещите в центровете за спешна медицинска помощ, които успешно преминаха обучение по проекта ПУЛСС

OFFNews 01 юни 2022 в 17:24 1092 0

д-р Петър Грибнев, зам.-министър на здравеопазването

Снимка Министерство на здравеопазването

д-р Петър Грибнев, зам.-министър на здравеопазването

„От есента стартираме обученията на работещите в спешните отделения на болниците с над 50% държавно участие в капитала по проекта „Подобряване на условията за лечение на спешните състояния"(ПУЛСС).

Това съобщи заместник-министърът на здравеопазването д-р Петър Грибнев на среща с директора на Националния център за обучение и квалификация в системата за спешна медицинска помощ д-р Росен Радев и екипа му.

Заместник-министърът посети Националния център, за да се запознае на място с напредъка в изпълнението на проекта, финансиран от Европейския социален фонд по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" 2014 – 2020 с бенефициент Министерството на здравеопазването.

„Основна цел на този проект е да подобрим качеството на предоставяната спешна медицинска помощ чрез инвестиции в човешкия ресурс – под формата на продължаващо обучение и придобиване на нови знания, умения и компетентности. Добрата новина е, че след края на проекта Националният център за обучение и квалификация в системата за спешна медицинска помощ ще продължи да организира обучения, съобразени с потребностите на работещите в системата и с най-добрите практики в областта", посочи д-р Петър Грибнев в разговор със спешните екипи.

По линия на проект „Подобряване на условията за лечение на спешните състояния", за Националния център за обучение и квалификация са закупени специализирани медицински манекени /симулатори/ за практическите обучения. С финансиране по проекта е извършен ремонт на помещенията в Центъра и е осигурено необходимото за провеждането на обученията офис оборудване и обзавеждане, а всички 170 филиала на центровете за спешна медицинска помощ са оборудвани с нови компютърни конфигурации.

Общият бюджет на ПУЛСС възлиза на 7 млн. лв., които са 100% безвъзмездна финансова помощ. Крайният срок за изпълнение на проекта е 31.12.2022 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика