Детски рисунки зарадваха най-малките пациенти на УМБАЛ Бургас

OFFNews 01 юни 2021 в 16:16 813 0

Ярки рисунки с пчели ще радват най-малките пациенти на УМБАЛ Бургас. Днес, в Международния ден на детето, Областната дирекция "Земеделие" дари на бургаската болница най-добрите творби от конкурса "Земята, пчелите и хората", съобщиха от болницата.

Конкурсът се организира от дирекцията за пета поредна година, съвместно с Пчеларското дружество в Бургас и насочва вниманието върху важността на пчелите за природата и земеделието. Тази година в надпреварата са се включили над 1400 деца от страната и чужбина, с рисунки на тема: "Къде летя, какво видя пчелата?".

Компетентно жури в състав: доц. Димо Колибаров - директор на филиала на Националната художествена академия в Бургас, Добрин Вътев - председател на Дружеството на бургаските художници и Атанас Стоянов - скулптор и художник, отличи най-добрите 44 творби. Те бяха изложени в Експо център "Флора", за да могат жителите и гостите на града да се насладят на детското творчество.

"С радост и голямо вълнение връчвам тези рисунки на болницата, за да имат пациентите в детските отделения една по-цветна, светла и вдъхваща живот и красота обстановка. Всички участници в конкурса, техните родители и ръководители са дали съгласието си инициативата да бъде от децата - за децата", каза днес директорът на Областна дирекция "Земеделие" Лидия Станкова. Дарението бе прието от директора на УМБАЛ Бургас д-р Бойко Миразчийски и вече е предадено на детските отделения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови