Дете и 4 възрастни са приети в болница заради храна от социална програма

OFFNews Последна промяна на 30 март 2017 в 10:47 1505 0

Дете и 4 възрастни са приети в болница заради храна от социална програма

Петима души са приети в болница "Стоян Киркович" в Стара Загора, след като са яли храна от социалната програма "Топъл обяд". Сред тях е и дете на година и половина, съобщава от РЗИ-Стара Загора.

Общо над 25 души от град Николаево, селата Едрево и Нова махала и от село Зимница са с признаци на хранителна интоксикация, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.

Сигнал за първите четири случая в село Едрево е постъпил в 19:20 часа на 29 март, а до сутринта на 30 март броят на хората със стомашно-чревни оплаквания е над 25, но е възможно броят им да нарасне. уточняват от инспекцията.

Всички пострадали са включени в програмата, финансирана с европейски средства. Храната се доставя от фирма за кетъринг, регистрирана в област Сливен.

Проверката на инспекторите установи, че се касае за лошо съхранение на храната от страна на самите ползватели, без хладилни условия.

Взети са проби от хората с оплаквания и резултатите от микробиологичните изследвания ще станат ясни най-рано в събота.

Ще бъдат направени изследвания на хората, които раздават храната в пунктовете. РЗИ - Стара Загора е уведомила РЗИ - Сливен и Областна дирекция по безопасност на храните - Сливен, за да се извърши проверка на фирмата за кетъринг.

Уведомени са кметовете на населените места, както и общопрактикуващите лекари да проследят състоянието на хората, които са бенифициенти по програмата "Топъл обяд".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !