Деца от музикалното училище зарадваха връстниците си от онкохематологията в ИСУЛ

OFFNews 29 декември 2021 в 12:25 952 0

Трогателна изненада за малчуганите, които вместо вкъщи, ще прекарат празниците в Клиниката по хематология и онкология на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, подготвиха децата от 3Б клас на Националното музикално училище „Любомир Пипков“ в София. Те зарадваха малките пациенти със свои изпълнения и видеообръщения.

Идеята тръгва от класната ръководителка на малките таланти, г-жа Велислава Тасева, която искала да даде на децата най-важния урок – че е важен жестът, който ще направят към човек в нужда, а не материалната стойност на подаръка.

Първа на идеята откликва Зорница Стойкова, майка на Бианка Куин, която се заема да организира импровизирания концерт.

„Госпожа Велислава Тасева учи децата на много неща - както в науките, които се преподават в училище, така и на нещата от живота. Децата я обича много“, разказва Зорница, която без колебание се включва в инициативата. Само за два дни, с много ентусиазъм, децата успяват да се организират и да запишат посланието си към непознатите приятелчета.

Тогава обаче идва малко затруднение – някой трябва да обедини записите, за да се превърнат те в истински концерт за болните дечица. И както често се случва, направеното добро повлича след себе си друго - Милен Янкулов, един от "суперхората" на платформата за доброволчески инициативи Times Heroes поема щафетата и концертът е готов.

А малките доброволци чакат със затаен дъх да разберат каква ще е реакцията на техните болни приятелчета. Засега виртуално, тъй като заради пандемията свижданията в отделението са невъзможни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови