Десетки кръводарители във ВМА на ''Щедрия вторник''

OFFNews 28 ноември 2023 в 16:21 697 0

кръводаряване

Снимка ВМА

Щедър вторник

Близо 30 души се включиха в акцията по кръводаряване на Военномедицинската академия (ВМА) на 28 ноември - Международния ден на щедростта (Щедрият вторник), съобщиха от лечебното заведение.

Кампанията е по инициатива на Фондация Bcause. 

"Това е денят, в който даряваме и празнуваме щедростта. Ден, в който обединяваме усилия в подкрепа на важни за обществото благотворителни каузи", коментираха организаторите на акцията по безвъзмездно кръводаряване.

"За нас насърчаването на безвъзмездното кръводаряване е мисия. Затова и периодично организираме акции под наслов „Бъди един от нас! Дари кръв – спаси живот!”, каза д-р Красимира Терзиева от Центъра по трансфузионна хематология на ВМА.

Кръводаряването променя живота на хиляди пациенти на ВМА всяка година. Нуждите са ежедневни – за различни тежки операции, за пострадали при пътни инциденти, за пациенти с онкологични заболявания и други.

Д-р Терзиева отчита ръст на безвъзмездните кръводарители във ВМА през последните години, а мобилните екипи не са сприрали работа дори и по време на пандемията.

Извън акциите „Бъди един от нас! Дари кръв – спаси живот!”, всеки желаещ може да дари надежда на болен в беда в Кръвния център на ВМА, всеки ден от 8.00 до 16.00 часа. За допълнителна информация можете да се обадите на: 02/ 92 25 506.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика