Дават до 3000 лв. за публикация на млад учен

OFFNews 20 май 2021 в 14:20 848 0

Снимка МУ София

До 3000 лв. за публикация в реферирано издание ще получи от Медицински университет-София всеки негов докторант преди защита или асистент в конкурс за главен асистент. Това съобщават от висшето училище.

„За нас е от изключително значение да създадем максимално добри условия за развитието на младите кадри в МУ-София. Тъй като публикациите, необходими за кариерното им израстване, най-често са платени, университетът реши да свали финансовата тежест от раменете на младите учени“, посочва ректорът на МУ-София акад. Лъчезар Трайков.

Помощта в размер на до 3000 лв. се отпуска за една публикация на автор. Финансирането става едновременно за всяка една от категориите като заявителят трябва да е първи автор и в статията да е посочен Медицински университет-София като негова месторабота. Списанието, в което ще се публикува статията, трябва да е с импакт фактор по глобалната платформа за цитирания на публикации в областта на науката и изследователската дейност Journal Citation Reports .

Процедурата за финансирането на докторантите се реализира приоритетно в рамките на собствените бюджети на съответните факултети за съответната бюджетна година, в рамките на самостоятелния бюджет на МУ-София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови