Д-р Мазнейков: Готов съм да дам болница с 400 легла само за COVID-19

OFFNews 09 ноември 2020 в 09:42 4579 4

По принцип бях решил да го предложим, да дадем нашата нова болница с 400 легла за коронавирус, нека да я вземат, но трябва да се оборудва и да се насити с персонал", коментира в медиите днес управителят на частната болница "Св. София" д-р Христо Мазнейков и допълни, че не бива да се допуска да се заразят всички болници и да се разболеят пациенти, които има други здравословни проблеми.

Преди дни във фейсбук д-р Мазнейков публикува гневен пост, в който призова:

"Цяло лято апелираме да се подготвя системата, да се реформира една голяма болница с 2000 легла, да я наситим с лекари и сестри от всички болници, които да командироваме там и да помогнем, а не да заразим всички болници и да разболяваме невинни хора които имат други болести.... Колеги дайте да се обединим и да помогнем на хората, те сега имат нужда от нас. Ясно е, че политиците нищо няма да може да направят. Всъщност правят - да поставят леки случаи в хотели, като, че ли не могат да си стоят в къщи, а ще ги водим по хотели, за да се грижат камериерки за тях?!?! Боже, Боже, вън такива политици гювечари, които опитват и в тази обстановка да крадат."

Той подчерта още веднъж, че трябва да се направят големи болници - COVID центрове, за да може да се лекуват пациентите на ниво. 

Д-р Мазнейков разказа, че още в началото на годината е получил информация от английското министерство на здравеопазването за грешките, които са допуснали там със смесването на пациенти с коронавирус и други болни, и още тогава е изпратил тази информация на здравния министър и на останалите институции.

"В събота пред нашата болница имаше десет линейки - хора плачещи, колеги, които се молеха, естествено, че на мен не ми издържа нервната система - започнах да плача, защото не мога да помогна на тези хора", каза медикът.

"Нищо не искам, давам им безвъзмездно болницата, стига само да престанат тия чепати усти, които делят болниците на частни и държавни, като че ли частните болници служат на друг народ, а не на българския", категоричен беше Мазнейков.

В друга своя публикация в социалната мрежа от днес той обясни, че предложението му до институциите за готовност да предостави новота си болница с около 400 легла няма отговор.

"Ще осигурим и персонал колкото можем. Но ще трябват още лекари и медицински сестри да се направят графици. По този начин ще спрем да заразяваме болници. Това е един от най-ефективните начини да се спре заразата. Затова се обръщам към министър Ангелов, госпожа Жени Начева, с която лично съм разговарял и съм предложил да вземат болницата. Болниците имат смисъл само тогава когато изпълняват това за което са построени. Дано да успеем. Обадиха ми се десетки колеги за помощ но нито един представител на ръководството на МЗ. Успех на всички и се пазете."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3021

4

Котарак

09.11 2020 в 14:00

Бокооооо, купи си патрони за глиган па се гръмни! Админисстрацията ти е кръгла НУЛА!

7014

3

Диди

09.11 2020 в 11:41

Докато у нас здравните министри ги избират и назначават с ТЪПОМЕР няма да има ЗДРАВА здравна система. Заразиха всички болници и хората боледуващи от традиционне болести ги е страх да постъпват в тях.

6145

2

kokoten

09.11 2020 в 10:41

Много отдавна трябваше да се направи това...не разбирам защо тъпаците се почесват още ......нещата са извън контрол и с всеки ден батака става все по-голям и камионите с труповете идат....много здраве на всички които не вярваха....
 
X

Подкастът на OFFNews