Д-р Асен Меджидиев: Не очаквам ситуацията с коронавируса да се влоши

OFFNews 10 май 2020 в 09:46 2688 0

"По принцип съм оптимист и не очаквам да се влоши ситуацията с коронавируса, всичко е въпрос на съзнание. Донякъде малко не съм съгласен с рязкото отпускане на мерките, може би малко по-бавно и поетапно трябваше, но това е въпрос на съзнание на самите нас."

Това заяви по БНТ председателят на Столичната колегия на Българския лекарски съюз и началник на отделение "Уши, нос гърло" в "Пирогов" д-р Асен Меджидиев.

Според него въпреки големият брой заразени медици в "Пирогов" работата продължава и не е застрашена. Той коментира, че това е нормално, защото болницата не е върнала нито един пациент и в същото време има огромна посещаемост не само на хора в София, но и на хора от цялата страна.

Той каза, че почти всички болници в София приемат пациенти с COVID-19. По думите му ние сме държавата с най-нисък брой заразени. Д-р Меджидиев даде пример с Швеция, където са открити 650 носители на инфекцията за денонощие. 

"Защо се намират непрекъснато някакви критици, някои от които търсят PR изява, защото са на различно мнение от това, което се направи. Ако се бяха заразили много хора и имаше много смъртни случаи, тогава пак щяха да бъдат виновни и щаб, и министерство", коментира медикът.

Според него оттук нататък, намалявайки мерките, ние трябва да свикнем с мисълта да спазваме хигиената.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови