COVID карантина за 7 паралелки от 6 училища в Североизточна България

Нови случаи в образователните институции има и в Пловдивско, заразени са педагози, ученици и деца

Александра Маркарян 24 септември 2021 в 17:41 2606 0

Снимка Pixabay

Снимката е илюстративна

7 паралелки от 6 училища в Североизточна България учат електронно заради COVID-19, съобщава БНР. Други 6 ученика, 3 деца от детски градини и 8 педагози в Пловдивско са новодиагностицирани през последните 24 часа и също са под карантина - те и контактните им ученици и учители.

Две паралелки в езиковата гимназия в Шумен са карантинирани заради положителни тестове на ученици. Двата класа ще учат електронно до края на септември, съобщават от Регионалното управление на образованието.

В Разградска област под карантина са три паралелки.

В Силистренско като контактни са карантинирани учениците от две гимназиални паралелки - по една в математическата гимназия и в Професионалната гимназия "Атанас Буров", както и две групи в детска градина "Иглика".

В Търговище 13 ученици и 9 учители са с положителни тестове за коронавирус, но няма паралелки с електронно обучение от разстояние.

Извън карантинираните в Североизточна България, в Пловдивска област шестима ученици и три деца от детски градини са сред новодиагностицираните през последното денонощие. Положителни са и помощник-възпитател, две възпитателки от детски градини и петима учители от 6 училища. Под карантина са поставени и те, и контактните им деца и персонал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!