Четири случая на COVID-19 в дом за възрастни във Видинско, четирима заразени медици в Търново

Според епидемиологичното проучване един от хората е лежал в местната болница

OFFNews Последна промяна на 23 април 2020 в 11:12 2446 1

Четири са потвърдените случаи на коронавирус в дома за възрастни хора в с. Гара Орешец, Видинско, съобщиха от пресцентъра на здравното министерство. 

Епидемиологичното проучване показва, че едно от лицата, настанени в дома, е било пациент в неврологичното отделение на видинската болница. След дехоспитализация лицето се е завърнало в дома, а впоследствие отново е прието в лечебното заведение. При второто настаняване е направен PCR тест за COVID-19 и при пациента е доказана коронавирусна инфекция. Лицето остава за лечение в областната болница.

В дома са настанени общо 26 човека, а 16 души е персоналът, който ги обслужва. До момента са установени още три случая на възрастни хора, с което броят на лицата от дома, при които е установен COVID-19, става общо 4.

В рамките на утрешния ден се очаква да излязат резултатите от тестовете на контактните лица, служители и домуващи.

Домът е поставен под карантина.

Също днес стана ясно от брифинга на Оперативния щаб, че четирима души от медицинския персонал на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" са дали положителни резултати след тест за COVID-19. Заразена и е 79-годишна жена, която е настанена в специализираното отделение на лечебното заведение. Медиците са без симптоми, но са поставени под карантина и домашна изолация.

Установени са лицата, с които са били контактни и също са изолирани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови