Бум на заболели с коронавирус в Търговище и Сливен

OFFNews 07 октомври 2020 в 16:59 2368 0

Бум на заболелите от COVID-19 в област Търговище. През последното денонощие са регистрирани 18 нови случая, предаде БТА.

Областният управител съобщи, че лечебни заведения от съседните по-малки общини ще поемат част от пациентите.

На ръба са възможностите на многопрофилната болница лекува пациенти с COVID-19. Запълнени са 13-те легла в инфекциозното отделение, в преобразуваното за прием на пациенти с COVID-19 Второ вътрешно са настанени 27 болни.

Търсят се варианти болниците от съседните общини да приемат част от пациентите. Болницата в Омуртаг вече има договор за лечение на пациенти с коронавирус, обясни областният управител Митко Стайков:

"Вземаме превантивни мерки болните в зависимост от това, в кой район са на област Търговище да ги пренасочваме, дали в Омуртаг, дали в Търговище, за да може да разтоварим малко и търговищката болница“.

Потребител от Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост от селище Качулка е хоспитализиран с COVID-19 , съобщават от Областния кризисен щаб в Сливен. Днес на място работи екип от здравната инспекция. Общо новорегистрираните заболели в областта са 10 души.

Новите случаи на COVID-19 за последното денонощие са регистрирани в общините Сливен, Нова Загора и Котел. Сред тях няма инфектирани медици, учители, деца и ученици. Един от останалите четирима заболели от община Сливен е заразен в семейна среда.

Без свързаност са и диагностицираните четири лица с коронавирусни инфекции в община Нова Загора. Трима от тях са възрастни хора. Един заболял има в община Котел.

През последното денонощие мъж на 67 години от община Сливен е починал от коронавирус. Той е бил с придружаващи заболявания. Към момента активни за COVID-19 са 66 жители на областта – 28 в община Нова Загора, 25 в община Сливен и 13 в община Котел. За втора поредна седмица няма инфектирани лица от община Твърдица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови