Бременна жена загуби бебето си, лекар от Спешния център в Гоце Делчев си признал грешка

OFFNews 18 август 2023 в 08:14 5578 2

Линейка

Снимка Министерство на здравеопазването

Бременна жена от село Скребатно е изгубила бебето си и обвинява за това лекар от Спешния център в Гоце Делчев. 26-годишна жена била шестия месец и отишла при лекаря заради болки, дежурният медик обаче предписва обезболяваща инжекция и я изпраща обратно у дома. 

За случая, който е от 14 август, разказа БНТ. Според съпруга на бременната жена Виктор Падюков час по-късно тя получава болки вкъщи. Личната лекарка пише на съпруга ѝ да я докара за преглед на следващата сутрин, но след няма и половин час жената губи бебето.

Според свекъра на младата жена лекарят си е признал, че е допуснал грешка. 

"Вкарахме я завита в чаршаф, дето мъртво в ръцете. Пъпната връв в нея, цялата в кръв. И го викам и казвам - виж докъде докара работата. Вика, аз сбърках. И аз му казвам, след като не е от вашата компетентност, защо не я качихте жената в АГ-то или да извикате някакъв специалист. Един човешки живот е загубен, не се знае и какво ще се случи с майката. Ето вашето сбъркване докъде стигна и той казва - извинявай, сбърках...", разказа Манчо Падюков, свекър на родилката.

Агенция "Медицински надзор" извършва проверка по случая, резултати се очакват през следващата седмица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

135

2

Far Rider

18.08 2023 в 15:37

Този "доктор" ще го разследват неговите колеги с купени дипломи и всичкиса членове на БЛС (Български ЛОВЕН съюз). Все ловци на пачки!

12319

1

Чичо ви

18.08 2023 в 11:53

Не знам къде го прочетох, но е болезнено вярно - “Пичове, пазете се, че тия дето си купуваха дипломите вече са на работа!”
 
X

Да помогнем на украинските деца!