Болницата в Ловеч може да остане без отопление през зимата

OFFNews 22 октомври 2018 в 20:32 2037 0

Снимка БГНЕС, Архив

Болницата в Ловеч е застрашена да остане без отопление през зимата. Причината е, че доставчикът на природен газ отказва да подпише договор с лечебното заведение заради просрочени плащания, съобщава БНР. 

"Искат гарантирано плащане на половината от стойността и тогава ще ни пуснат парното. Абсолютно невъзможно е да платим", обясни изпълнителният директор на ловешката болница д-р Румяна Нановска. Натрупаните задължения за природен газ са почти 200 000 лева и заради това от април в лечебното заведение няма топла вода.

Тя подчерта, че преговорите за осигуряване на отоплението в болницата се водят от Министерството на здравеопазването. "Все още аз нямам уверение, че по някакъв начин ще има договореност. Нямаме парно, нямаме в момента никакво отопление в болницата", добави тя.

Лечебното заведение дължи над 170 000 лева за ток и 30 000 лева на ВиК и има наложени запори.

Засега в болницата се осигурява редовното изплащане на заплатите на персонала и снабдяването с лекарства и консумативи.

Тази година медици и хора от Ловеч протестираха няколко пъти заради тежкото финансово състояние на лечебното заведение и притесненията им, че то ще бъде закрито. Болницата е с натрупани стари задължения от над 7 милиона лева. След демонстрациите управляващите обявиха, че имат оздравителен план за лечебното заведение и то ще продължи да работи, но реформирано.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови