Болница Пирогов благодари на кръводарителите и ги призовава да продължават да помагат

OFFNews 23 януари 2022 в 19:17 1476 0

Екипът на болница „Пирогов“ благодари на всички кръводарители, които днес се отзоваха на апела за спешно кръводаряване.

Десетки граждани благородно откликнаха на нуждата от кръв с кръвна група А (резус фактор положителен) и работата на болницата продължава безпроблемно, съобщават от лечебното заведение.

"В момента разполагаме с достатъчно количество кръв и кръвни продукти, но отчитаме и факта, че нуждите на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ продължават да остават високи!", допълват от "Пирогов".

И призовават гражданите да запазят позитивната енергия, генерирана в обществото, в резултат на апела за доброволни кръводарители, като продължават да даряват кръв за нуждите на болница „Пирогов“ през цялата предстояща седмица в Националния център по трансфузионна хематология в София.

"Само така можем да гарантираме, че ще бъдат избегнати нови критични ситуации, които да налагат отправянето на апели за спешно кръводаряване. УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ изпраща своята признателност и към екипа на Националния център по трансфузионна хематология в София, без чийто усилия и отдаденост на каузата, успехът на тази кампания би бил невъзможен!", добавят от спешната болница.

Всички желаещи, които искат да помогнат на болницата, да дарят кръв в Националния център по трансфузионна хематология в София на адрес ул. "Братя Миладинови" №112 в работното време на центъра от понеделник до петък между 08:00 и 18:00 часа с прекъсване между 12:00 и 13:00 часа, призовават от "Пирогов".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови