БЛС връчи стипендии на 45 бъдещи лекари

OFFNews 19 февруари 2020 в 18:07 1529 0

Бъдещи лекари от цялата страна влязоха в надпреварата за финансово подпомагане, а отличените със стипендии 45 души получиха сертификатите си на официална церемония в УМБАЛ “Св. Екатерина”.

Те ще получават по 150 лв. месечно в рамките на една учебна година.

„За втора година подаваме ръка на студентите, които са на финала на обучението си“, заяви д-р Иван Маджаров. Председателят на БЛС посъветва студентите по медицина да не вярват на всичко, което четат в социалните мрежи за професията, която са избрали.

„Истината е, че лекарите в България са много добри. Сами ще усетите, че благодарността на пациентите е много повече отколкото твърденията, че здравето е бизнес. Обръщайте им повече внимание, това е което те ще запомнят”.

Председателят на Комисията, класирала стипендиантите д-р Нели Нешева - член на УС на БЛС поздрави стипендиантите. “Тази година в кампанията се включиха над 250 кандидати, 146 от тях с отличен успех. 10 са пълните отличници. За съжаление можем да подпомогнем само 45, но всеки един заслужава и във вас е нашата надежда.”

Бъдещите лекари бяха поздравени и от представители на фирмите – партньори.

Програмата за финансово подпомагане продължава. Приемът на документи за финансиране на участие в национални и международни научни форуми на специализанти, докторанти и млади лекари до 35 години се провежда през цялата година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови