БЛС: Осъждаме хулиганските действия на магистрат в УМБАЛ ''Георги Странски''

OFFNews 06 юли 2020 в 09:53 2074 1

Снимка Pixabay

"Осъждаме хулиганските действия на магистрат в УМБАЛ "Георги Странски", Плевен", заявиха от Българския лекарски съюз в позиция до медиите.

Съсловната организация подкрепя бързите действия на прокуратурата, която незабавно привлече към наказателна отговорност прокурор от Върховната касационна прокуратура.

Припомняме, че на 4 юли магистратът се е държал агресивно със служители на охранителната фирма в плевенската университетска болница. Прокурорът отказал да изпълни разпорежданията на охраната, заплашил служителите и ударил един от тях в лицето със служебната си карта.

Охраната се опитала да предотврати скандала, но прокурорът не се спрял и грабнал личния мобилен телефон от ръцете на друг служител на фирмата. Счупил го и се разкрещял: „Знаете ли кой съм аз, бе, ще видите какво ще ви се случи, аз съм прокурор!“

Магистратът от ВКП бе задържан за 24 часа. По-късно от Прокуратурата съобщиха, че спрямо Г. А. ще бъде образувано дисциплинарно производство за нарушение на разпоредбите на Кодекса за етично поведение на българските магистрати.

"Подобно поведение е не само недопустимо, но и грубо погазва обществения ред и демонстрира явно неуважение към обществото. Още повече, че това е дело на магистрат, който е призван да защитава закона а не да го нарушава. 

БЛС адмирира заявената позиция за санкциониране и недопускане на подобни прояви, дава знак на цялото общество, че няма недосегаеми", се казва още в позицията на съсловната организация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови