Близки на пациент нападнаха лекар в Хасково

OFFNews 19 януари 2024 в 11:11 626 1

Спешна помощ

Снимка БГНЕС

Спешна помощ

Лекар е нападнат и ударен в Спешна помощ в Хасково. По случая е образувано бързо производство за причиняване на телесна повреда по време на изпълнение на служебните задължения, съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР.

Снощи, в 20:15 часа е получен сигнал от спешното отделение на областната болница в Хасково, че близки на пациент са нападнали и ударили дежурния лекар. На място незабавно е изпратен автопатрул, който установил, че двама димитровградчани са изчаквали свой близък в коридора на отделението. Заради шума, кото вдигали медикът неколкократно им направил забележки.

Нов случай на агресия срещу екип на Спешна помощ

Когато ситуацията станала нетърпима и пречела на работата, докторът опитал да ги изведе извън сградата. Единият от мъжете, на 46-години, го обидил, а по-младият, на 18 години му нанесъл удари в областта на бъбреците и ребрата.

Мъж е задържан заради агресия към медици

Двамата са отведени в районното управление, тествани са за алкохол. Пробата на 46-годишния е отчела 1,12 промила в издишания въздух, а 18-годишният е задържан до 24 часа, допълниха от полицията.

Предишният случай на агресия спрямо медици в региона бе в Харманли, когато син на починал пациент нападна водача на линейката, посетила адреса в града.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика