Безплатни прегледи за миома на матката в болница „Св. Георги“

OFFNews 05 декември 2017 в 12:15 1668 0

Клиниката по АГ към пловдивската университетска болница "Св. Георги" организира безплатни прегледи за миома на матката през декември.

Прегледите ще са на 6-и, 13-и, 15-и и 19 декември от 10:30 до 12:30 ч. на третия етаж на хирургичния блок на бул. "Пещерско шосе" №66.

Необходимо е предварително записване на час на телефон 032 60 28 27 (обаждания ще се приемат от 10 до 12:30 ч), уточняват от лечебното заведение.

Миомите са доброкачествени образувания на матката, които най-често се срещат при женитете в репродуктивна възраст. Признаци за наличие на миома са неправилното генитално кръвотечение, обилни продължителни менструации, често водещи до поява на анемичен синдром. Нерядко при по-големи миомни възли се усещат дискомфорт и тазова болка. Често пъти миомата е причина за стерилитет, разясни началникът на клиниката доц. д-р Екатерина Учикова.

В Европа са засегнати 24 млн. жени в репродуктивна възраст.

При установяване на заболяването често се стига до операция за отстраняване на матката или само на миомния възел. Напоследък се прилага и консервативно лечение с медикаменти, обясни доц. д-р Учикова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews