Безплатни прегледи за деца в Пирогов, за УНГ - в пловдивската УМБАЛ

OFFNews 03 юни 2022 в 12:29 1246 0

Снимка Pixabay

Спешната болница "Пирогов" и Столичната лекарска колегия на БЛС подновяват от 4 юни безплатните си прегледи за деца по програмата "Детско здраве - Пирогов", спряна по време на пандемията, съобщава лечебното заведение. Целта ѝ е децата да имат бърз достъп до медицински специалисти с висока експертиза.

Прегледите утре ще са от 8:30 до 14:30 ч. в медицински център "Пирогов" в София.

Необходимо е предварително записване на час на тел. 02/91 54 403 в работен ден от 8:00 ч. до 14:00 ч.

Преглеждат лекари със следните специалности: детска урология, УНГ болести, очни болести, детска хирургия, детска ортопедия и травматология, детска кардиология, детска неврохирургия. Специалист в областта на образната диагностика оказва съдействие за прецизната диагностика и планиране на лечението на малките пациенти.

В резултат на екипната работа от началото на програмата до момента, хиляди деца получиха безплатни консултации, при необходимост – лечение и съответно проследяване.

Безплатни УНГ прегледи ще се проведат и в УМБАЛ-Пловдив, съобщава clinica.bg. Консултациите ще извършва д-р Халиде Саидова, специалист по уши, нос и гърло на 5-и, 8-и и 10 юни. 

„Реших да проведа тази кампания, защото след преболедуване от КОВИД все повече хора се оплакват от запушен нос, липса на обоняние с месеци, главоболие, шум в ушите и намаление на слуха" обясни д-р Саидова.

За всички тези състояния има лечение, но посещението при лекаря не бива да се отлага, категорична е тя. Консултациите ще се провеждат в Отделението по Уши, нос и гърло на 11 етаж в болницата, като от пациентите няма да се изискват направления, издадени от личния лекар. Те ще трябва да се запишат предварително на телефонен номер - 443 8979. Прегледите ще се провеждат в три дни през юни. Първата дата е 5 юни (неделя) от 8 до 20 часа, следва 8 юни (сряда) от 8 до 20 часа и 10 юни (петък) от 11 до 20 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови