Безплатни дерматологични прегледи в Онкоболницата

OFFNews 24 юни 2020 в 13:02 3151 0

Безплатни дерматологични прегледи ще се проведат в Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология (УСБАЛО).

С тази инициатива Клиниката по онкодерматология на УСБАЛО се включва в кампанията „Евромеланома” 2020, която се провежда всяка година през летните месеци. Целта е превенция и ранна диагностика на пациентите с кожен рак. 

Прегледите ще бъдат организирани в два дни: на 25 юни (четвъртък) и на 16 юли (четвъртък) от 10.30 до 16.00 часа в кожен кабинет № 128 на ниво „партер” в болницата.

Ракът на кожата е важен и често игнориран проблем. Ранното поставяне на диагноза от специалист е от изключително значение за успешното му лечение.

Кои пациенти подлежат на скрининг? Тези, които са забелязали бенка, която е претърпяла изменения в размера, формата или в контурите. Тези, при които са налице промяна в пигментацията, сърбеж или дискомфорт. Всяко пигментно петно, новопоявила се или бенка по рождение, които започват да се променят, трябва да бъдат прегледани от онкодерматолог.

Прегледите ще бъдат извършвани от лекарски екип на клиниката: д-р Ива Гаврилова, д-р Наташа Цекова и д-р Николай Маджунов. Не е необходимо предварително записване, прегледите са безплатни и ще се извършват по реда на идването.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови