Без тържества на открито и закрито в Шумен

Областният кризисен щаб обяви нови мерки заради ръста на заразени

OFFNews 23 октомври 2020 в 17:03 1465 0

Забрана за провеждане на тържества на открито и закрито, както и провеждане на спортни мероприятия на закрито на територията на цялата област. Всички тренировки и аматьорски спортни мероприятия и състезания на открито ще се провеждат без публика. Това са допълнителните мерки, които обяви Областният кризисен щаб в Шумен днес.

Щабът бе свикан от областният управител проф. Стефан Желев заради усложнената епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 в региона.

Директорът на РЗИ д-р Пепа Калоянова съобщи, че тенденцията е тревожна, на този етап регистрирани активни случаи на COVID-19 има във всичките десет общини на област Шумен.

За последното денонощие новите случаи са 64, сред които и четирима ученици. Потвърдени са положителни случаи на COVID-19 в Дома за стари хора в Нови пазар, където са регистрирани положителни резултати на осем от настанените в социалното заведение и на трима от персонала.

Изпълнителният директор на МБАЛ Шумен д-р Димитър Костов информира, че към момента в болницата има настанени 107 пациенти с доказана коронавирусна инфекция, като всички са в увредено тежко състояние, с пневмония.

Поради проблема със запълването на капацитета на МБАЛ Шумен, със заповед на директора на РЗИ Шумен от днес се разкрива COVID-19 отделение за 20 пациенти в МБАЛ Велики Преслав.

Шумен е една от 6-те червени зони в страната със над 120 заразени на 100 000 души население.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови