Quantcast

БЧК започва информационна кампания за COVID-19

OFFNews Последна промяна на 04 януари 2021 в 16:01 484 0

Българският Червен кръст (БЧК) стартира мащабна информационна кампания за COVID-19 под надслов „Направи го за тези, които обичаш“.

Тя ще се проведе в периода януари – март 2021 г., а целта ѝ е да продължи да акцентира върху важността на противоепидемичните мерки и да предоставя надеждна информация за пандемията.

Инициативата е част от програмата „Дейности в отговор на COVID-19“ на Международната Федерация на Дружествата на Червения кръст и Червения полумесец (МФЧК/ЧП), финансирана от Американската агенция за международно развитие (USAID). Благодарение на нея, БЧК продължава дейността си, свързана с превенция и подпомагане на уязвими групи. 

Като част от информационната кампания ще бъдат реализирани серия от прояви, сред които и онлайн събития. Името на кампанията „Направи го за тези, които обичаш“ е избрано неслучайно и цели да провокира лична и емоционална ангажираност на всеки гражданин с изпълнението на противоепидемичните мерки, за да предпази близките си.

Към момента по програмата „Дейности в отговор на COVID-19“ са предоставени над 30 000 хигиенни пакета, съдържащи и предпазни средства; 2 500 творчески пакета за деца в социално уязвима ситуация са в процес на раздаване и са проведени стотици сесии за промоция на хигиената и правилна употреба на предпазни средства.

Българският Червен кръст продължава да изпълнява своите дългосрочни програми, чрез които подпомага едни от най-уязвимите групи в обществото. Сред тях са програмата „Топъл обяд“, чрез която 1473 деца от социално слаби семейства получават безплатна топла храна в настоящите зимни месеци; предоставянето на хранителни пакети за 470 000 социално слаби граждани по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане; дейностите и по програма „Домашни грижи за независим и достоен живот“ в подкрепа на самотни възрастни хора и др.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !