AstraZeneca започва клинични изпитвания в Китай на потенциалната си ваксина срещу COVID-19

OFFNews 06 ноември 2020 в 12:27 1723 0

Снимка unsplash.com

"Астра Зенека" (AstraZeneca) планира да започне клинични изпитвания на потенциалната си ваксина срещу COVID-19 в Китай още тази година, съобщи високопоставен представител на фармацевтичната компания в петък пред Reuters.

Потенциалната ваксина е на финалнте етапи на клинични изпитвания в други страни. "Астра Зенека" и партньорът в проекта - Оксфордският университет, очакват данни от финалните етапи тази година. Ако резултатите са положителни, екипът ще кандидатства за спешно одобрение в толкова страни, в колкото това е възможно по едно и също време, каза главният изпълнителен директор Паскал Сориот по-рано тази седмица.

В Китай компанията има договор с Shenzhen Kangtai Biological Products да произвежда ваксината в страната. Съгласно споразумението, Shenzhen Kangtai, един от най-големите производители на ваксини в Китай, ще осигури най-малко 100 милиона дози от експерименталната ваксина AZD1222 до края на 2020 г.

Ваксината може да бъде одобрена за употреба в Китай до средата на 2021 г., след преминаването на изпитванията за безопасност и ефикасност в Китай.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews