Антъни Иванов е дал положителен тест за COVID-19 след бал във Велико Търново

OFFNews 02 юли 2020 в 20:40 4969 0

Най-добрият български плувец Антъни Иванов е дал положителен тест за COVID-19, твърди Sportal.bg и още няколко медии. Плувецът в момента е изолиран, а на всички национални състезатели са били направени PCR тестове, като резултатите от тях ще станат ясни утре до обяд. От РЗИ са запознати със случая и са предприели необходимите мерки.

Антъни Иванов и останалите национални състезатели са на лагер на басейн "Диана", а Иванов наскоро пътува до родното си Велико Търново за бала на своята приятелка Габриела, която също е плувкиня.

В момента националите не провеждат тренировки, докато не станат ясни резултатите от тестовете им.

Балът е бил на няколко училища. 19-годишен абитуриент беше първият с потвърдена положителна проба за COVID-19 от около 100 души празнували заедно.

Абитуриентите дефилирали на открито, разделени на потоци в подножието на крепостта Царевец, но след това са продължили купона в ресторант край града и в нощен клуб.

Десет души, седем от които са били контактни на заразения абитуриент от Велико Търново по време на абитуриентския бал в събота вечер, са с положителен тест за COVID-19. Това съобщиха днес от пресцентъра на Областна администрация – Велико Търново пред “Радио Фокус”. От От институцията уточниха, че двама от тях са настанени в болница, а останалите са на домашно лечение. Сред хората с положителен резултат за коронавирус са абитуриенти, кавалери и педагози.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!