9 бебета предстои да се родят по инвитро програмата на Столична община

От днес до Коледа партньорите на общината по инициативата от Фондация "Майки за донорството" подаряват преглед при репродуктивен специалист от МБАЛ "Надежда"

OFFNews 16 ноември 2022 в 11:20 723 0

новородено бебе

Снимка Pixabay

Общо 31 деца са родени до момента в резултат на инициативата

Девет бебета се очаква да се родят през следващите месеци в резултат по инвитро програма на Столичната община за финансово подпомагане на семейства и двойки с репродуктивни проблеми, нуждаещи се от инвитро процедури с донорски яйцеклетки.

Първото от тях трябва да се роди в началото на декември и ще е момче, съобщава на сайта си Столичната община.

Програмата  бе създадена през 2015 г. съвместно с Фондация „Майки за донорството“ и оттогава всяка година общината отпуска по 70 000 лв. от своя бюджет за нейното изпълнение.

Общо 31 деца са родени до момента в резултат на инициативата. След последните изменения в правилника ѝ, направени през тази година, Столичната община вече финансира до два опита на семейство за инвитро с донорски яйцеклетки.

Стойността на финансираните процедури и изследвания за всеки опит е до 3620 лева.

От днес до Коледа партньорите на общината по инициативата от Фондация "Майки за донорството" подаряват преглед при репродуктивен специалист от МБАЛ "Надежда". Запазването на безплатен час става по имейл: [email protected]

Повече подробности за инициативата може да се видят тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови