5000 крачки седмично удължават живота

OFFNews 14 март 2024 в 10:59 2637 1

ходене

Снимка Pixabay

Индекс на жизнените навици

Ново изследване, публикувано от Лондонското училище по икономика и платформата за здраве и благополучие Vitality Global, установи, че по 5000 крачки три пъти седмично в продължение на две години може да увеличи продължителността на живота на човек с до три години. Освен това може да намали разходите за здравеопазване на пешеходците с близо 13%, mensjournal.com

Като част от проучването учените са създали „Индекс на жизнените навици“, който анализира поведението и навиците на един милион участници в Обединеното кралство и ЮАР между 2013 и 2023 г. Основателят на Discovery Vitality Адриан Гор отбеляза, че здравословните навици могат значително да подобрят качеството и продължителността на живота.

Нашите данни показват, че това въздействие е не само значително, но също така обхваща различни възрасти, рискови фактори и здравословни състояния. Поддържането на малка физическа активност има дългосрочни последици за здравето. По-доброто разбиране на механизмите на навиците може да бъде мощен начин да подобрим индивидуалното здраве и да развием нашите здравни системи, за да превърнем превенцията в приоритет, казва той.

Изпълнителният директор на Vitality UK Невил Куповиц добави, че това изследване ясно показва силата на малките промени в поведението и значителното въздействие, което те могат да имат върху здравето и благосъстоянието.

„Предприемането на последователни стъпки за формиране на здравословни навици е от ключово значение и от тези данни виждаме, че никога не е твърде късно да започнем. Този подход към обичайната физическа активност и упражнения може напълно да трансформира и подобри нашето колективно здраве“, казва Куповиц.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!