35-годишна жена е починала от коронавирус в Търговище

OFFNews 12 октомври 2020 в 16:02 2433 0

Млада жена е починала след внезапно влошаване на здравословното й състояние в болницата в Търговище. 35-годишната жена от Търговище е диагностицирана с коронавирус, предаде БТА.

Три са новите случаи на COVID-19, потвърдени при жители на областта и регистрирани в националната информационна система днес , съобщиха от Щаба за борба с разпространението на заразата, ръководен от областния управител Митко Стайков.

Сред заразените е жена на 62 г. от Омуртаг, работеща като санитар в МБАЛ - Омуртаг. Тя е настанена за лечение в болничното заведение. В същата болница е хоспитализиран и мъж на 64 г. от антоновското село Разделци.

Третият новодиагностициран в Търговище е жена на 36-годишна възраст, поставена под домашна карантина.
Предписания за спазване на 14-дневна карантина са връчени и на всички техни контактни, включително и на две деца в ученическа възраст.

Към днешна дата в област Търговище под домашна карантина са поставени общо 509 човека, в това число 145 души с положителни резултати за COVID-19 и други 364 лица, контактни на заразени. Направените тестове за установяване на коронавирусната инфекция са 2 670, от които 1 598 са PCR-изследвания и 1 072 бързи теста, допълват от Щаба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови