200 жени ще получат безплатен преглед за рак на гърдата в кампания на болница ''Надежда''

OFFNews 01 октомври 2021 в 14:10 2194 0

200 жени ще получат безплатен преглед за рак на гърдата в кампания на МБАЛ "Надежда".

Днес стартира вторият етап на мащабната социална инициатива „Запази надежда“ на лечебното заведение. Той е посветен на превенцията и борбата с рака на гърдата, съхранение на репродуктивното здраве и повишаване качеството на живот на жените след онкологично лечение.

Болница „Надежда“ ще проведе безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата – ехомамографии. Ще бъдат предоставени 100 пакета, включващи две ехомамографии (общо 200 прегледа), като всяка жена, която желае да се прегледа, ще има възможност да запише час и да предостави безплатен преглед на още една своя близка – майка, дъщеря, приятелка, сестра, колега.

Заявките за безплатните ехомамографии ще могат да се подават онлайн в сайта zapazi.me от 8 октомври в специалната форма, която ще се отвори тогава, като задължително се попълва за две жени.

Ще бъдат проведени и серия от тематични уебинари на живо и интервюта в каналите на болница „Надежда“ с водещи специалисти – онколози, хирурзи, специалисти по асистирана репродукция и образна диагностика, акушер-гинеколози, рехабилитатори, по значими въпроси, свързани с рака на гърдата.

Тази година зад посланието „За мен е важно ти да си добре“ и мисията „Запази Надежда“ отново застанаха изтъкнати личности от света на спорта, музиката, театъра, медиите. Те се включиха в тематична фотосесия на модния фотограф Диляна Флорентин, която снима за каузата вече трета поредна година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови