14-годишно дете от Смолян е прието в болница с коронавирусна пневмония

OFFNews 02 юли 2020 в 11:58 3386 0

Дете на 14 години е прието с коронавирусна пневмония в МБАЛ-Смолян, съобщиха от РЗИ за БТА.

Младият пациент се е заразил от един от родителите си, който работи в предприятието за авточасти в Смолян, превърнало се в огнище на COVID-19.

Девет са новите положителни проби за коронавирус в област Смолян през последното денонощие, според данни на РЗИ.

Четирима от позитивните са свързани с предприятието за авточасти. С тях броят на заразените в завода надхвърля 100. Още трима от новорегистрираните са настанени в болници. Двама са с диагноза пневмония - в болниците в Смолян и Девин, а един е хоспитализиран в МБАЛ- Гоце Делчев.

Лечебните заведения в областта трябва да имат готовност да осигурят болнична помощ за пациентите с коронавирусна инфекция, нуждаещи се от хоспитализация. Това е обсъдено на заседание на Областния кризисен щаб. В следващите дни се очаква увеличение на пациентите с COVID-19 към болниците, тъй като разпространението на епидемията в областта е с дифузен характер.

Болните от общините Мадан и Рудозем ще бъдат насочвани към общинската болница в Мадан, тези от Девин, Борино и Доспат - към болницата в Девин, а лечебното заведение в Златоград ще поема случаите от Неделино и Златоград, информира областната пресслужба.

Областната болница ще поема случаите от Баните, Смолян и Чепеларе, както и всички с усложнения на заболяването.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх