12 ДКЦ в София се сдоби със скенер

OFFNews 30 март 2022 в 11:11 1477 0

Снимка Pixabay

Компютърен 4-срезов томограф, който до момента се използва от Университетската Първа МБАЛ, да бъде предоставен на ДКЦ 12, съобщава на страницата си във фейсбук зам.-кметът по финанси и здравеопазване Дончо Барбалов.

Писмо с такова предложение е получено в Столичния общински съвет от директора на общинската болница проф. Цветомир Димитров. То беше разгледано и одобрено днес от общинската здравна комисия, информира зам.-кметът.

Скенерът е обновен през 2020 г. и с него в ДКЦ 12 ще може да се предоставя много по-добра медицинска услуга на пациентите. Доболничното здравно заведение обслужва най-многолюдния столичен район "Люлин" и ще бъде първото общинско ДКЦ, което ще разполага с подобна техника за диагностика.

Университетската Първа МБАЛ предоставя този апарат, тъй като през май в болницата ще бъде монтиран нов компютърен томограф. С него ще могат да се правят изследвания на всички отдели на човешкото тяло. Новата апаратура ще реконструира 64 образа на ротация, ще има възможност за ангио КТ изследвания и ще разполага с втора работна станция с необходимото софтуерно оборудване за обработка и преценка на образите. Новият скенер е закупен със собствени средства на болницата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови