Марица загуби в Шампионската лига пред погледа на Стоичков

OFFNews 20 декември 2022 в 21:19 2085 0

Волейбол

Снимка volleymaritza.bg

Маричанки имаха подкрепата на най-голямата легенда на българския футбол Христо Стоичков, който е огромен фен на шампионките

Първенецът на България при жените Марица (Пловдив) загуби втория си мач от група "Е" в Шампионската лига по волейбол за жени. Българският първенец отстъпи на турския гранд Еджзаджъбашъ Дайнавит (Истанбул) с 0:3 (20:25, 11:25, 19:25) гейма в зала "Колодрума". Двубоят бе изгледан на живо от трибуните от легендата на българския футбол Христо Стоичков.

Турският състав, който завърши трети на Световното клубно първенство, бе по-добрият отбор на полето и заслужено стигна до успеха, който е втори пореден в групите на Шампионската лига за състава, воден от Ферхат Акбаш. Марица пък регистрира второ поредно поражение, след като в първия си двубой "жълто-сините" отстъпиха с 0:3 гейма и на полския Хемик Полице.

Единствено в първия гейм на срещата Марица успя да се противопостави на турския гранд. Сблъсъкът започна равностойно и двата отбора вървяха точка за точка до 11:11. След това обаче Еджзаджъбашъ показа по-ефективна игра в защита и отвори преднина, която успя да задържи до края на гейма и така турският тим поведе в резултата след 25:20 в първата част.

Победителят в Шампионската лига от сезон 2014-2015 пренесе силното си представяне и в началото на втория гейм, в който възпитаничките на Ферхат Акбаш натрупаха солиден аванс от 12:4 и не изпуснаха инициативата до края, за да затворят втората част при 25:11.

В третия гейм Еджзаджъбашъ отново демонстрира по-голямата си класа и стигна безпроблемно до крайния успех в срещата след 25:19 в третата част.

Най-резултатна за успеха на турския тим стана Саманта Фабрис с 12 точки, а 9 добави Салиха Шахин.

За българския шампион Ива Дудова реализира 11 точки.

В следващия си двубой в Шампионската лига Марица (Пловдив) посреща румънския КСМ Търговище на 11 януари догодина, докато Еджзаджъбашъ е домакин на полския Хемик Полице.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови