Има ли шанс пред волейболистите? Май само на теория

OFFNews 18 юни 2017 в 12:17 13521 0

Има ли шанс България да се класира за финалите на Световната волейболна лига в Бразилия, където играят най-добрите 6 отбора? Да, но само на теория. Ясно е, че трябва да бием Аржентина довечера и да се надяваме на чудеса в другите мачове. 

 България заема седмо място в общото класиране на Световната лига след победата си с 3:2 срещу Сърбия в събота вечерта. След 8 изиграни срещи националите са с 4 победи и 4 поражения. Със същите показатели са още 4 отбора - Белгия (4-о място), Русия (5-о), Полша (6-о) и Канада (8-о).

За да има шанс да влезе във финалната шестица в Куритиба, воденият от Пламен Константинов тим трябва задължително да спечели срещу Аржентина. Домакините, които надвиха Бразилия с 3:1 в последната си среща преди двубоя с България, нямат шансове да преминат в следващата фаза на турнира. Но едва ли ще пестят сили пред собствена публика.


В други заключителни мачове при конкурентите ни Канада играе с отпадналия от борбата тим на Италия. Трудно ще падне. Белгия излиза срещу осигурилия си място в шестицата състав на Франция. "Петлите" вероятно ще са с резерви, които не са слаби, но дали ще имат мотивация?

Русия се изправя срещу нямащия шансове да продължи напред Иран. тук едва ли е възможно чудото.

Полша ще мери сили с друг отбор, който на практика не се бори за нищо - този на САЩ. Тук има вратичка за нас, макар и малко вероятна.

САЩ също се бори за победа, защото при евентуална такава, има теоретичен шанс да се класира. При успех американците изместват поляците, а ако Франция надвие Белгия, отвява и последния тим. После САщ трябва да се надява на едно от двете събития: загуба на Русия от Иран или наше поражение от Аржентина.

По-важното е, че победа на САЩ отваря врата пред националите ни. Мачът на България с Аржентина е е последен в програмата, така че ще тогава ще сме наясно дали победата ни носи все пак и класиране за финалите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови