“Юлен АД” стартира процедура за екологичен кoнсултант

OFFNews 22 юни 2022 в 18:33 8942 0

юлен
Банско.

Фирма “Юлен” АД стартира кампания от 01.07.2022 г. за консултантска дейност по всички екологични въпроси.

“Търсим квалифициран екологично ориентиран екип, който да обича флората и фауната, да ни помага и работи с нашите еколози за превенция и защита на различните биологични видове. Основна тема ще бъде и мръсният въздух в града и борбата с него, както и засилване на енергийния микс към възобновяема енергия и постигане на целта за нулев карбонов отпечатък. Допълнителни теми на които ще се обърне внимание са безразборните пасища и ефекта им върху природата и хабитата на местните животни.

Компанията иска заедно да се погрижим за застрашените видове и да им предоставим добра среда за живот и всичко това да е в да е в симбиоза с нашия ски курорт и гостите му”, обявиха от “Юлен” АД.

За целта е необходимо кандидат компаниите да представят проекти, по които са работили в последните 3-години удостоверяващи техния опит, да имат добри познания за местното и европейското екологични законодателство и да имат желанието да запознават посетителите как могат да живеят в баланс с природата и да допринасят за нейното опазване.

„Юлен” АД е сертифициран по стандарт ISO 14001:2015 за управление на околната среда. В тази връзка компанията обръща сериозно внимание на опазването на околната среда, в частност управление на отпадъците. Затова е разработена и внедрена система за разделно събиране на отпадъците от опаковки от 2012 г. Банско стана първият зимен курорт, който забрани използването на пластмасови изделия на територията на ски зоната от 2018 г. и я замени със стъкло и рециклируема хартия.

Банско е модерен ски курорт от ново поколение, който иска да даде на посетителите си перфектна среда за целогодишен туризъм, но всичко това да е напълно съобразено с баланса на природата ни и най- новите практики за устойчиво развитие.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови