Хотелиерите: Външно да не критикува Русия, пречи ни на бизнеса

Ружа Райчева 13 април 2021 в 13:19 2945 2

"България трябва незабавно и спешно да започне да издава визи на руски туристи", призовават от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).

Преди броени часове Руската федерация обяви, че полетите до Турция спират за неопределено време заради високия брой случаи Covid-19 в страната. 

"Турция е популярна дестинация за руските туристи и е логично те да потърсят удобна алтернатива за вече планираните си ваканции", обясни председателят на БХРА Георги Щерев. 

Според него бездействието на външно министерство може да се окаже фатално за целия туристически сектор.

"Не започнат ли спешно да се издават входящи визи на руските туристи в България, отново няма да успеем да се възползваме от ситуацията. Конкурентите ни като Кипър и Египет не спят и вече издават визи на руските туристи", категорични са от БХРА.

Организацията остро критикува политиката на външното министерство и острите им изказвания срещу Руската федерация.

"Икономически не е сега моментът външно министерство да прави политика и да се опитва да показва мускули чрез остри изказвания срещу Руската федерация, защото това е пагубно за икономиката ни. А без икономика няма политика", заявяват от асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10212

2

Човека

13.04 2021 в 23:50

Тавариши, вкарвайте ги през пристанищата на Доган и Лукойл. И без това там няма граничен контрол. Май се оказа, че бетона не влече други туристи. И английските смукачи ли се наситиха на наливната водка?

2038

1

Бекон

13.04 2021 в 14:00

Мутряците с безумните бетонни мастодонти върху плажове и дюни, ще си продадат и майчиците за някоя и друга рубличка. А в Русия не се ваксинират с натрапваният в чужбина Спутник, друга ваксина няма а числото на починалите от Ковид е засекретено. Но "хотелиерите" искат да ни докарат и чумави ако може за да си пълнят гушите.