Тазгодишният турнир по тенис Sofia Open ще е от 25 септември до 2 октомври

OFFNews 25 май 2022 в 15:58 2933 2

Sofia Open 2022 ще се проведе от 25 септември до 2 октомври в „Арена Армеец“.

Снимка Sofia Open

Sofia Open 2022 ще се проведе от 25 септември до 2 октомври в „Арена Армеец“.

Sofia Open 2022 ще се проведе от 25 септември до 2 октомври в „Арена Армеец“. Елитът на световния тенис ще дойде отново в България за седмото издание на турнира от сериите ATP 250 в София, съобщиха организаторите му.

"Щастливи сме да обявим официално, че през 2022 г. ще се насладим на седмото поредно издание на Sofia Open. В България отново ще пристигнат едни от най-добрите тенисисти в света, които ще се борят за титлата в София. Най-хубавото е, че прекрасната българска публика ще може отново да се докосне до магията им на живо. Ще бъде голямо удоволствие да приветстваме феновете отново в залата за Sofia Open 2022", заяви Кей Годкхинди – турнирен директор на Sofia Open.

Имената им все още не са оповестени.

Сред предишните шампиони са Роберто Баутиста Агут, Григор Димитров, Даниил Медведев и Яник Синер.

"За седма поредна година Sofia Open ще бъде лице на България по света. Превърнахме турнира в София в традиция в календара на ATP. В света на тениса Sofia Open вече е марка. Но това не е само спортно събитие, гледано по целия свят. Това е и висококачествен продукт с огромен икономически ефект, който ние, организаторите от българска страна развиваме и налагаме. Sofia Open е мащабна позитивна реклама на България и нашата столица. Международната телевизионна аудитория надхвърля 300 милиона зрители, а с медийните публикации чуждестранната аудитория е близо 1 милиард души“, заяви Стефан Цветков - президент на Българската федерация по тенис.

“Sofia Open е вдъхновение за българските деца. Sofia Open е изключителен шанс за настоящите тенис таланти на България да играят на родна земя в професионално събитието на ATP, да бъдат част от най-големите, да израстват и също да вдъхновяват следващото поколение", каза още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

2

carol135

04.06 2022 в 18:55

https://www.raceofchampions.com/profile/jurassic-world-dominion-tw-online/profile
https://www.raceofchampions.com/profile/jurassic-world-3-tw-online/profile
https://www.raceofchampions.com/profile/jurassic-world-tw-hd-online/profile

1000

1

carol135

04.06 2022 в 18:54

.