Виктория Томова срещу Наоми Осака в родния й град

OFFNews 16 септември 2019 в 14:38 2748 0

Снимка БГНЕС

Първата ракета на България Виктория Томова записа страхотна победа над бившата №11 в света Ализе Корне (Франция) в първия кръг на турнира Toray Pan Pacific Open от категорията Premier в Осака, Япония, с награден фонд 823 хиляди долара.

Мачът продължи 2 часа и 48 минути, а 24-годишната софиянка го спечели след пореден обрат – 4:6, 6:3, 6:2. Преди това българката изоставаше със сет и в двата си квалификационни мача, но стигна до крайните победи и място в основната схема.

Новият успех изпрати Томова срещу доскорошната водачка в световната ранглиста и настояща №4 в света Наоми Осака, двукратна носителка на титли от Голегия шлем.

В първия сет французойката имаше проблеми с кръвното налягане и в края му се наложи да вземе медицински таймаут. Въпреки неразположението, тя продължи участието си и дори успя да спечели тази първа част с 6:4.

След това обаче 181-ата в света Томова намери ритъма си и до края не даде шансове на Корне. Мачът бе типична за женския тенис битка, изпълнена с много обрати и 17 пробива от общо 28 изиграни гейма.

Томова не е играла досега срещу Наоми Осака. 21-годишната японка е родом от Осака и няма съмнение за коя от двете ще вика публиката в мача помежду им. Тя започва професионалната си кариера в тениса през 2013 година, като бързо се превръща в изгряваща звезда с височината си от 180 см, тегло от 69 кг, силен форхенд и мощен сервис.

През януари 2016 г. Наоми Осака достига до третия кръг на Откритото първенство на Австралия, “Ролан Гарос” и US Open и печели награда за Новоизгряваща звезда на годината от WTA Awards 2016.

Две години по-късно тя триумфира с първата си титла от Големия шлем – на US Open, побеждавайки на финала идола си в тениса Серина Уилямс. Втората й титла от Голямата четворка е на Australia Open през настоящия сезон.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови