Теглят жребия за "Ролан Гарос" в петък

OFFNews 25 май 2017 в 12:20 2650 0

Откритото първенство на Франция по тенис стартира в неделя, но още в петъкq  е първият важен момент в 116-ото му издание.

Точно в 13.00 ч. българско време и пряко по Евроспорт 1 започва церемонията по теглене на жребия за основната схема, която ще се проведе в музея на френската федерация. 128 участници в мъжката надпревара и още толкова в женската очакват да научат волята на съдбата.

Анди Мъри оглавява схемата при мъжете, а след него са шампионите от последните седем издания на турнира. Под №2 е поставен настоящият първенец Новак Джокович, под №3 – победителят от 2015 г. Стан Вавринка, а под №4 – преследващият безпрецедентната си десета титла в Париж Рафаел Надал.

При жените за първи път от 15 години насам в схемата не личат имената нито на Мария Шарапова, нито на младата майка Виктория Азаренка, нито на бременната Серина Уилямс. Водачка е Анжелик Кербер, следвана от Каролина Плишкова, Симона Халеп и шампионката Гарбине Мугуруса.

Българското участие се свежда до Григор Димитров и Цветана Пиронкова. Григор преследва първия си спечелен мач в Париж от 2013 г. Макар и поставен под №11 той ще се надява да се размине на старта на турнира с играчи от калибъра на Вердаско, Колшрайбер и Чорич.

И ако неговият ранкинг няма да пострада при какъвто и да било резултат, то Цвети Пиронкова е пред реалната опасност да изпадне от първата стотица. След миналогодишния четвъртфинал първата ни ракета има нужда от поне един спечелен мач, за да не пропадне след 150-о място.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови