Стана ясен жребият на Григор и Цвети в Австралия

OFFNews 05 февруари 2021 в 11:05 2929 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще се изправи срещу хърватина Марин Чилич в първи кръг на Аустрелиън Оупън, отреди тегленият днес жребий.

Първата ни ракета е поставена под номер 18 в основната схема в откриващия за годината турнир от Големия шлем, като при успех ще играе срещу победителя от двубоя между участващия с „уайлд кард“ представител на домакините Алекс Болт или словака Норберт Гомбош.

Димитров и Чилич имат шест мача помежду си, като хърватинът води с 4-2 успеха в съперничеството. За последно те играха във втори кръг на Ролан Гарос, където победата беше за българина след петсетова битка.

Единственият им мач на австралийска земя е от 2014 – техният първи сблъсък, завършил с победа за Чилич след 7-5, 7-5 в осминафиналите на Бризбън. Хърватинът е бивш финалист на Аустрелиън Оупън от 2018, когато отстъпи в пет сета на Роджър Федерер, докато Григор стигна полуфиналите през 2017, когато загуби след петсетова битка от Рафаел Надал.


Първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова ще играе с тайванката Су Вей Хсие в първия кръг.

Българката, която премина през квалификациите, ще играе за първи път с представителката на Тайван в своята кариера.

При успех във втори кръг я чака победителката от двубоя между осмата в схемата Бианка Андрееску и „щастливата губеща“ Михаила Бузарнеску.

Пиронкова не е прескачала втори кръг в Мелбърн, като е стигала до тази фаза на турнира осем пъти. Миналата година тя се завърна след близо тригодишно отсъствие заради майчинство и постигна великолепни резултати, включително четвъртфинал на Ю Ес Оупън, където отстъпи на Серина Уилямс в три сета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови